Descriere
Inspectorul de protecţie civilă este specialistul încadrat la nivelul municipiilor, oraşelor, comunelor, instituţiilor publice şi al operatorilor economici nominalizaţi în clasificarea din punct de vedere al protecţiei civile în funcţie de tipurile de riscuri specifice.
Inspectorul de protecţie civilă asigură permanent : coordonarea planificării şi a realizării activităţilor şi măsurilor de protecţie civilă , pregătirea serviciilor de urgenţă, a salariaţilor şi/sau a populaţiei şi asigură coordonarea secretariatelor tehnice ale comitetelor pentru situaţii de urgenţă, respectiv a celulelor pentru situaţii de urgenţă
Calitatea de inspector de protecţie civilă se atribuie prin ordin sau prin dispoziţie scrisă a angajatorului.
Poate fi încadrat în muncă sau în serviciu, numai după obţinerea unui certificat de competenţe profesionale în condiţiile stabilite prin metodologia emisă de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.
Inspectorul de protecţie civilă are deprinderi privind comunicarea cu diferite categorii de interlocutori şi lucrul în echipă. El deţine cunoştinţe solide în domeniul legislaţiei de protecţie civilă şi privind managementul situaţiilor de urgenţă, organizează şi conduce pregătirea profesională în domeniu a membrilor serviciilor voluntare sau private pentru situaţii de urgenţă, îndeosebi a formaţiunilor de intervenţie în situaţii de protecţie civilă, precum şi instruirea în domeniu şi educarea preventivă a populaţiei şi salariaţilor din responsabilitate.
Consiliază conducerea instituţiei/agentului economic/ localităţii pe probleme de protecţie civilă, coordonează activitatea de prevenire, protecţie şi intervenţie în situaţii de urgenţă şi de protecţie civilă, precum şi organizarea restabilirii capacităţii de intervenţie a serviciului de urgenţă la încheierea misiunilor specifice.
De asemenea, are competenţe privind elaborarea/administrarea documentelor specifice activităţii de protecţie civilă şi gestionarea patrimoniului din cadrul serviciului de urgenţă ce funcţionează în localitate, instituţie sau operatorul economic în care îşi desfăşoară activitatea.
Inscrie-te la curs conform perioadelor de inscriere de mai jos:
In Constanta – Perioada de inscriere: 09.09.2024 – 14.10.2024 – Data de incepere: 15.10.2024
In Galati – Perioada de inscriere: Toate locurile sunt ocupate – Data de incepere: Inscrie-te pe lista de asteptare
In Tulcea – Perioada de inscriere: Toate locurile sunt ocupate – Data de incepere: Inscrie-te pe lista de asteptare
In Tg. Jiu – Perioada de inscriere: 23.09.2024 – 25.10.2024 – Data de incepere: 28.10.2024
Cui se adreseaza cursul de Inspector protectie civila?
Care sunt avantajele participarii la acest curs?
2. Pregatirea teoretica se desfasoara in sali de curs dotate corespunzator (videoproiector, laptop, flipchart, ecran de proiectie, etc)
3. Tehnici si metode moderne de predare/instruire/aplicatii practice canalizate pe stimularea creativitatii si interactivitatii cursantului, eliminand astfel stresul de la orele de curs (studii de caz, lucru in echipa, jocuri de rol, aplicatii cu fise de lucru, etc)
4. Suport de curs gratuit si fise de lucru
5. Mentinerea legaturii dintre cursant si formator prin e-mail
6. Program de curs seral
7. Cursul poate fi achitat integral sau in rate, cu plata cash, online sau prin POS, fara comision
8. Obtinerea unui certificat de absolvire cu recunoastere la nivel international.
Ce competente obtin dupa absolvirea cursului Curs Inspector protectie civila?
1. Comunicarea interactivă
2. Coordonarea activităţii echipelor de lucru
3. Planificarea activităţilor proprii
4. Dezvoltarea profesională a membrilor echipelor
5. Coordonarea planificării activităţilor şi măsurilor de protecţie civilă
6. Elaborarea documentelor specifice
7. Consilierea conducerii instituţiei pe probleme de protecţie civilă
8. Organizarea realizării măsurilor de protecţie civilă
9. Monitorizarea realizării măsurilor de protecţie civilă
10. Gestionarea bunurilor din patrimoniu
Ce tip de diploma obtin dupa absolvirea cursului?
Dupa absolvirea cursului de Inspector protectie civila se elibereaza un certificat de absolvire recunoscut de Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale si Ministerul Educatiei, insotit de suplimentul descriptiv care atesta competentele dobandite.
Certificatul de absolvire are recunoastere internationala daca este tradus si apostilat.
Garantii oferite
2. Vom fi prietenul, sfatuitorul si consilierul tau pentru a te pregati sa faci fata pe piata fortei de munca si sa constientizezi ca dupa absolvirea cursului vei fi bun profesionist in adevaratul sens al cuvantului
3. Permanent punem accentul pe valoarea si importanta clientului pentru noi, pe nevoile si gradul de satisfactie al interesului acestuia si mai putin pe contravaloarea cursului
4. Standarde de calitate la nivel european si international pentru programele de pregatire profesionala ale adultilor prin respectarea si punerea in aplicare a rezolutiilor UE in domeniul formarii profesionale continue a adultilor
5. Respectarea intocmai a GDPR, Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016, privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date
6. Garantarea unui parteneriat de colaborare pe viitor intre institutia noastra si absolventi
Alte taxe aferente cursului:
Taxa de examinare in valoare de 50 lei se achita separat, pana la finalizarea cursului.
Ionel C. –
Am participat la acest curs in ideea ca imi va trebui pe viitor. Am ramas placut impresionat. Un curs bun cu un lector foarte bun.
Carmen S –
Ma declar multumita de buna colaborare cu doamnele de la centru; am fost informata la timp si coordonata in tot ceea ce am avut de facut cu privire la curs. Va felicit pentru buna colaborare. Felicitari intregii echipe.