Reducere!

CURS PESCAR IN APE INTERIOARE SI DE COASTA

675,00 lei 540,00 lei

Cod COR: 615201

Tip program: Initiere

Durata cursului: 5 saptamani

Pregatire minima necesara: 4 clase

Pretul cursului este de 675 lei pentru plata in 3 rate, insa, daca optezi pentru plata integrala, beneficiezi de 20% discount si astfel vei plati doar 540 lei.

GARANTAM PROTECTIE MAXIMA ANTICOVID 19

 

Categorie:

Descriere

Curs Pescar

 


In Tulcea – Perioada de Inscriere: 09.06.2021 – 20.07.2021 – Data de incepere: 21.07.2021


 

Pescarul in ape interioare si de coasta se ocupa cu prinderea pestelui si altor specii subacvatice, in apele interioare (amenajari piscicole, balti, lacuri, rauri, fluvii, lacuri litorale si de coasta).

Pescuitul se face individual (mai rar) si in echipa cu ambarcatiuni de pescuit special amenajate si dotate, de catre pescari cunoscatori ai meseriei, oameni curajosi care sunt obligati deseori sa infrunte caldura caniculara a lunilor de vara, gerurile iernii, ploi, furtuni şi multe alte neprevazute si toate aceste neajunsuri sub cerul liber cu ambarcatiunea pe apa.

Activitatea pescarului presupune un efort fizic continuu si alternativ, lucrand pe timp de vara mai mult noaptea, evitand astfel canicula si asigurand capturilor de peste o stare de prospetime relativ mai mare.

Se lucreaza repede şi sub tensiune, ceea ce presupune o cunoaştere perfectă a atribuţiilor individuale şi de echipă şi în primul rând cunoaşterea meseriei. Activitatea pescarului se desfăşoară în condiţii grele, fără prea multă supra-veghere din partea organelor ierarhice impune responsabilitate, o buna colaborare cu toţi coechipierii şi capacitatea de a lua decizii prompte atunci când necesităţile o impun pentru securitatea proprie şi a membrilor echipei din care face parte.

Protecţia mediului în care pescarul îşi desfăşoară activitatea zilnică, cât şi siguranţa sanitară a capturilor de peşte până la predarea acestora la punctele de colectare de asemeni este o obligaţie permanentă a pescarului.

Activitatea de pescuit este mai mult decât o ocupaţie, este un mod de viaţă. Este tipul de muncă care poate fi îndeplinit numai dacă exista interes şi plăcerea reală de a o face.

Pescarul trebuie să cunoască toate tipurile de unelte de pescuit cu care participă la acţiunea de pescuit, modul de folosire a acestora în funcţie de sezon şi speciile de peşte care se pot pescuii cu aceste unelte.

Pescarul trebuie să cunoască modul de confecţionare, reparare, conservare şi întreţinere a uneltelor de pescuit şi nu în ultimul rând felul cum se manevrează o barcă pescărească, modul de orientare pe apă şi condiţiile de transport ale peştelui de la locul de prindere până la cherhana.

În aria de competenţă a pescarului intră cunoştinţe referitoare la: prevederile specifice din „legea privind pescuitul şi acvacultura”, aplicabile în activitatea curentă; noţiuni aplicate de biologie referitoare la: obiceiurile diferitelor specii de peşti, dimensiunile peştelui admise la pescuit etc.; zonele de graniţă fluviale şi maritimă.

Care sunt avantajele participarii la acest curs?

1. Pregatirea la un nivel profesional pentru a sustine cu succes acest gen de activitate
2. Profesorii care sustin acest curs sunt profesionisti cu experienta practica si teoretica
3. Diploma este recunoscuta national si international
4. Program de curs flexibil
5. Plata in rate si multe alte avantaje


Ce competente obtin dupa absolvirea cursului?

1. Comunicare interactivă
2. Lucrul în echipă
3. Planificarea activităţi zilnice
4. Aplicarea normelor de sănătate şi muncă a normelor de prevenire şi stingere a incendiilor
5. Aplicarea legislaţiei privind pescuitul şi protecţia mediului
6. Întreţinerea stării de funcţionare a uneltelor şi mijloacelor de pescuit
7. Confecţionarea plaselor de pescuit
8. Asigurarea condiţiilor optime de pescuit
9. Efectuarea pescuitului
10. Transportarea peştelui la punctele de colectare

Ce tip de diploma obtin dupa absolvirea cursului de Pescar in ape interioare si de coasta?

Dupa absolvirea cursului se elibereaza un certificat de absolvire recunoscut de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei Nationale, insotit de suplimentul descriptiv care atesta competentele dobandite.

Certificatul de absolvire are recunoastere internationala daca este tradus si apostilat.

 

Alte taxe aferente cursului:

Taxa de examinare in valoare de 50 lei se achita separat, pana la finalizarea cursului.

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care adauga o recenzie pentru “CURS PESCAR IN APE INTERIOARE SI DE COASTA”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share This